Consult

Op afspraak

Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt elke werkdag tijdens openingsuren bellen om een afspraak te maken; vaak kan dat nog op dezelfde dag. In geval van spoed kunt u, na telefonisch overleg, natuurlijk zo spoedig mogelijk terecht. In bepaalde gevallen is een huisbezoek door ons mogelijk, bijvoorbeeld in geval van euthanasie. Na behandeling dient er te worden afgerekend, dit kan per pin of contant.

Specialisaties

van Dierenkliniek Camminghaburen

U kunt naast de reguliere controles en behandelingen, bij ons terecht voor o.a.echografie, röntgen- en laboratoriumdiagnostiek (waaronder ook titerbepalingen).
Als één van de eerste dierenartsklinieken in Friesland begonnen we ons te specialiseren in de kijkoperatie, de laparoscopie.

Daarnaast hebben wij een diabetesconsulente en een voedingsconsulente.

Laparoscopie

Als één van de eerste dierenartsklinieken in Friesland begonnen we in 2009 ons te specialiseren in de kijkoperatie, de laparoscopie.

Het steriliseren van honden (teefjes) doen we door middel van een kijkoperatie (laparoscopie). Dit heeft grote voordelen ten opzichte van de 'oude' methode.

De kijkoperatie wordt uitgevoerd via twee kleine wondjes in de buikwand. Door de wondjes wordt een camera en instrumentarium naar binnen gebracht zodat de chirurg de operatie uit kan voeren. Doordat er slechts twee kleine wondjes zijn, is het herstel na de operatie erg snel.

Diabetesconsulente

Ook bij huisdieren komt suikerziekte (diabetes) voor. In het algemeen is dit goed te behandelen.

Wanneer dit bij uw huisdier is geconstateerd en een behandelplan is opgesteld, komt u bij onze diabetesconsulente, assistente Elske van der Meer, terecht. Zij zal u en uw huisdier begeleiden.

Voedingsconsulente

Goede voeding is erg belangrijk. Er is veel keus en daardoor kunnen er vragen zijn. Onze assistentes Marjan Douna en Attie Kuiken zijn onze voedingsconsulentes waar u met uw vragen terecht kunt.

Heeft uw huisdier overgewicht? Ook daar kunnen we u bij helpen! Onze voedingsconsulentes kunnen u en uw huisdier begeleiden in een speciaal (kosteloos!) afvalprogramma.

Puppybegeleiding

Net als u, willen wij dat uw pup uitgroeit tot een gezonde volwassen hond. Juist in het eerste levensjaar kunt u voor vragen komen te staan waar u geen antwoord op weet. Vandaar dat wij u 'puppybegeleiding' willen aanbieden.

We vragen u om iedere maand, kosteloos, langs te komen met uw pup, afhankelijk van de behoefte tot een leeftijd van 8-12 maanden. Tijdens de consulten worden verschillende onderwerpen besproken en uiteraard kunt u dan uw vragen stellen.
Daarnaast zijn dit mooie momenten om uw hond op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de praktijk.

Assistentes Elske van der Meer en Marjan Douna verzorgen de puppybegeleiding.

Titerbepaling

De titerbepaling is bedoeld om te kijken of uw hond of kat voldoende antistoffen heeft tegen de meest voorkomende en besmettelijke ziekten en mogelijk overvaccinatie wordt voorkomen.

Het vaccinatieschema, dat wij hanteren, is geheel gebaseerd op (algemeen) erkende vaccinatierichtlijnen voor alternerend vaccineren.
Door uitsluitend gezonde dieren (vandaar de gezondheidscontrole) op maat te vaccineren, proberen we er voor te zorgen dat het optreden van bijwerkingen een verwaarloosbaar risico is.

Voor eigenaren die, om welke reden dan ook, van ons entschema willen afwijken of anderszins problemen hebben met vaccineren, kan een titerbepaling een zinvolle aanvulling zijn op het begrip “maatwerk”.

U kunt bij ons terecht voor een titerbepaling bij uw hond of kat. Voor de titerbepaling gebruiken wij VacciCheck.

Huisdieren ZorgPlan

Wij vinden preventieve zorg erg belangrijk en u wilt het beste voor uw huisdier. Daarom bieden wij u het Huisdieren ZorgPlan aan.

Het Huisdieren ZorgPlan is een gezondheidsprogramma voor preventieve zorg. De jaarlijkse kosten die u maakt om uw hond of kat gezond te houden worden verspreid over 12 maandelijkse betalingen. Zo weet u precies wat het u kost. Daarnaast is het ook voordelig: u bespaart!
Het Zorgplan is dus géén verzekering, maar een kortingsabonnement voor preventieve gezondheidszorg voor uw huisdier.

Meer informatie over het Huisdieren Zorgplan kunt u hier vinden.

 
Bel ons!