Consult

Op afspraak

Afspraak
Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt elke werkdag tijdens openingsuren bellen om een afspraak te maken; vaak kan dat nog op dezelfde dag. Ook is het mogelijk om online een afspraak te maken.
In geval van spoed kunt u, na telefonisch overleg, natuurlijk zo spoedig mogelijk terecht.
In bepaalde gevallen is een huisbezoek door ons mogelijk, bijvoorbeeld in geval van euthanasie.

Na behandeling dient er te worden afgerekend aan de balie, dit kan per pin of contant.

Bewind
Staat u onder bewind? Dan vragen wij u vóór iedere behandeling contact op te nemen met uw bewindvoering en deze een bevestiging voor akkoord naar ons te sturen per e-mail: info@dierenkliniekcamminghaburen.nl

Spoedzorg

van Dierenkliniek Camminghaburen

Natuurlijk kunt u ons, in geval van spoed, ook buiten onze openingstijden bereiken.
Wij werken in deze spoedzorg samen met AniCura Leeuwarden en AniCura de Waterpoort in Sneek.
Wanneer u belt naar ons reguliere telefoonnummer, hoort u welke dierenkliniek dienst heeft en welk telefoonnummer u kunt bellen.

Dierenkliniek Camminghaburen
Kingmastate 32
8926 NB Leeuwarden
058 266 95 90

AniCura Leeuwarden
Jelsumerstraat 47
8947 EM Leeuwarden
058 212 38 91

AniCura dierenkliniek de Waterpoort
Kleine Palen 13
8601 AB Sneek
0515 41 24 27

Specialisaties

van Dierenkliniek Camminghaburen

U kunt naast de reguliere controles en behandelingen, bij ons terecht voor o.a.echografie, röntgen- en laboratoriumdiagnostiek (waaronder ook titerbepalingen).
Als één van de eerste dierenartsklinieken in Friesland begonnen we ons te specialiseren in de kijkoperatie, de laparoscopie.
Daarnaast hebben wij een diabetesconsulente en een voedingsconsulente.

Laparoscopie

Als één van de eerste dierenartsklinieken in Friesland begonnen we in 2009 ons te specialiseren in de kijkoperatie, de laparoscopie.

Het steriliseren van honden (teefjes) doen we door middel van een kijkoperatie (laparoscopie). Dit heeft grote voordelen ten opzichte van de 'oude' methode.

De kijkoperatie wordt uitgevoerd via twee kleine wondjes in de buikwand. Door de wondjes wordt een camera en instrumentarium naar binnen gebracht zodat de chirurg de operatie uit kan voeren. Doordat er slechts twee kleine wondjes zijn, is het herstel na de operatie erg snel.

Diabetesconsulente

Ook bij huisdieren komt suikerziekte (diabetes) voor. In het algemeen is dit goed te behandelen.

Wanneer dit bij uw huisdier is geconstateerd en een behandelplan is opgesteld, komt u bij onze diabetesconsulente, assistente Elske van der Meer, terecht. Zij zal u en uw huisdier begeleiden.

Voedingsconsulente

Goede voeding is erg belangrijk. Er is veel keus en daardoor kunnen er vragen zijn. Onze assistente Marjan Douna is onze voedingsconsulente waar u met uw vragen terecht kunt.

Heeft uw huisdier overgewicht? Ook daar kunnen we u bij helpen! Onze voedingsconsulente kan u en uw huisdier begeleiden in een speciaal (kosteloos!) afvalprogramma.

Puppybegeleiding

Net als u, willen wij dat uw pup uitgroeit tot een gezonde volwassen hond. Juist in het eerste levensjaar kunt u voor vragen komen te staan waar u geen antwoord op weet. Vandaar dat wij u 'puppybegeleiding' willen aanbieden.

We vragen u om iedere maand, kosteloos, langs te komen met uw pup, afhankelijk van de behoefte tot een leeftijd van 8-12 maanden. Tijdens de consulten worden verschillende onderwerpen besproken en uiteraard kunt u dan uw vragen stellen.
Daarnaast zijn dit mooie momenten om uw hond op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de praktijk.

Assistentes Elske van der Meer en Marjan Douna verzorgen de puppybegeleiding.

Titerbepaling

De titerbepaling is bedoeld om te kijken of uw hond of kat voldoende antistoffen heeft tegen de meest voorkomende en besmettelijke ziekten en mogelijk overvaccinatie wordt voorkomen.

Het vaccinatieschema, dat wij hanteren, is geheel gebaseerd op (algemeen) erkende vaccinatierichtlijnen voor alternerend vaccineren.
Door uitsluitend gezonde dieren (vandaar de gezondheidscontrole) op maat te vaccineren, proberen we er voor te zorgen dat het optreden van bijwerkingen een verwaarloosbaar risico is.

Voor eigenaren die, om welke reden dan ook, van ons entschema willen afwijken of anderszins problemen hebben met vaccineren, kan een titerbepaling een zinvolle aanvulling zijn op het begrip “maatwerk”.

U kunt bij ons terecht voor een titerbepaling bij uw hond of kat. Voor de titerbepaling gebruiken wij VacciCheck.

VetPlan

Wij vinden preventieve zorg erg belangrijk en u wilt het beste voor uw huisdier. Daarom bieden wij u het VetPlan aan.

Het VetPlan is ons abonnement voor huisdiereigenaren, gericht op preventieve zorg. Met dit abonnement ontvangt u de jaarlijkse preventieve zorg die nodig is om uw hond of kat gezond te houden en vroegtijdig eventuele problemen te signaleren.
Doordat u het VetPlan via een maandelijkse automatische incasso betaald is het bedrag per maand kleiner en hoeft u tijdens de bezoeken voor deze preventieve zorg niets af te rekenen.
Omdat het een abonnement is, kunnen we dit  extra voordelig aan u aanbieden.
U ontvangt bovendien een herinnering als het tijd is voor een behandeling tegen wormen, vlooien of teken, zodat uw huisdier altijd beschermd is tegen parasieten.
Op deze manier bent u compleet ontzorgd en ontvangt uw huisdier de beste zorg!

Wat ontvangt u met VetPlan?
- Jaarlijkse gezondheidscheck incl. vaccinatie
- Paraveterinair consult voor vragen over gewicht, voeding, gebit, verzorging, etc.
- Behandeling tegen wormen per jaar
- Behandeling tegen vlooien en teken per jaar

Als VetPlan lid ontvangt u naast de benodigde preventieve zorg ook nog interessante voordelen binnen onze praktijk. Denk hierbij:
- 10% korting op overige vaccinaties
- 10% korting op gebitsbehandelingen
- 10% korting op voeding

Voor de informatiefolder, klik hier.
De algemene voorwaarden kunt u hier vinden

 
Bel ons!