Wij mensen poetsen dagelijks onze tanden. Ideaal is om dit ook bij uw huisdier te doen. Tandenpoetsen is de beste manier om het gebit van uw hond of kat te verzorgen.

Hoe moet u het gebit van uw hond of kat poetsen?
Neem er rustig de tijd voor, ga niet overhaasten.
Vergeet niet te belonen na elke poetsbeurt!

1. Uw hond of kat moet gewend zijn aan het aanraken en bekijken van zijn/haar bek en tanden. Is dat nog niet zo, begin daar dan eerst mee: Til meerdere keren per dag de lip op en bekijk de tanden, kiezen en tandvlees. Beloon daarna!

2. Kies nu dagelijks een vast moment. Poets met een gaasje om uw vinger (of een speciaal tandendoekje) en start bij de hoektanden en de kiezen. Beloon met een beetje tandpasta (let op: haal speciale tandpasta voor dieren!), zo kan uw hond of kat ook wennen aan de smaak.
Gaat dit na een aantal dagen goed? Dan kunt u naar de volgende stap.

3. Poets de tanden en kiezen van uw hond of kat met een vingertandenborstel met een beetje tandpasta, probeer elke dag wat meer tanden en kiezen te poetsen.
Gaat ook dit goed? Fantastisch! Op naar de volgende stap:

4. Gebruik een zachte honden/-katten tandenborstel en probeer gedurende minstens 1 minuut de tanden en kiezen te poetsen. Wanneer uw hond of kat goed gewend is, kunt u proberen de bek wat verder te openen en de binnenkant van de tanden en kiezen te poetsen.